Mix 1 (zaterdag) teamleden:

Yvonne Ouwendijk, Henny Weerink, Erica Georgius, Sylvo Gaastra, Arnout Ponsioen, Bart Jongstra, Claudia van Lotringen, Edgar Beck

za2017


Klassebehoud Voevke mix 1

Met grote belangstelling werd in de nacht van 31 mei op 1 juni de kntlb-site gevolgd door het zaterdagteam…. Zouden we in de derde klasse kunnen blijven? De klasse waar we het af en toe lastig hadden (zeg maar gewoon van de baan geslagen), maar waar we ook fijne tegenstanders troffen waarbij het spannend was wie zou winnen. Zouden onze 2 gewonnen competitiedagen voldoende zijn voor klassebehoud? Vierde klasse is te gemakkelijk voor ons vonden we…
Op maandagochtend 1 juni om 7.44 uur kwam het verlossende appje van de captain Henny: klassebehoud is een feit. Op naar de herfstcompetitie! Arnout, Bart, Claudia, Erica, Henny, Hugo en Yvonne: dank voor het spelen. Silvo, dank voor standby staan (was gelukkig niet nodig, we waren blessurevrij deze competitie).

De eindstand in onze competitie:

Stand #W W G V Pt. Voor Tegen
1 T.C. Westerbork 1 7 7 0 0 34 34 1
2 T.V. Sleen 1 7 5 0 2 23 23 11
2 Tivoli TC 1 7 6 0 1 23 23 12
4 Zuidlaarder T.C. 3 7 4 0 3 19 19 16
5 T.V. Schipborg 1 7 2 0 5 13 13 21
6 O.T.C. Voevke 1 7 2 0 5 10 10 25
7 C.T.C. 1 7 2 0 5 9 9 26
8 G.L.T.V. Cream Crackers 9 7 0 0 7 8 8 27

Laatste speeldag Voevke Mix 1!mixed team juni

Zaterdag 30 mei was de laatste speeldag van de voorjaarscompetitie.
Met de nieuwe oude auto van Erica gingen we op naar Zuidlaren. Het weer was maximaal sober die ochtend. Eén dame ontbrak in Zuidlaren ivm blessureleed. De rest van het team van Zuidlaren was er klaar voor. Bart, Erica, Sjoerd en Yvonne ook. Alhoewel de laatste training aan de Boslaan gecancelled was, voelde het goed. Erica kon beginnen met foto’s maken, verslag schrijven en natuurlijk supporteren. Bart en Sjoerd gingen dubbelen en Yvonne ging de damesenkelstrijd aan.
De DE werd helaas verloren. De break ivm onweer kon de tegenstandster van Yvonne helaas niet ontregelen… Met behoorlijke cijfers ging deze wedstrijd naar Zuidlaren.
De herendubbel werd spannender. Met name in de tweede set leek het er op dat het een driesetter zou worden. Helaas. Ook hier hadden de diverse regen en onweerbreaks geen positief effect. Toen een korte pauze van 10 minuten en door. Erica en Sjoerd hadden zin in de mixpartij. Helaas speelden ze te wisselvallig. Na een korte opleving in de eerste set (6-4) werden ze in de tweede set ingemaakt met 6-1. Alle pijlen nu gericht op Bart. De herenenkel van hem werd een uitputtingsslag. Maar liefst drie sets hadden de heren nodig om deze strijd te beslissen. De fysieke en mentale conditie gingen bij beide heren meespelen. Bart was uiteindelijk de winnaar. Gelukkig ook hier coaching (fans uit Exloo, Zuidlaren en Sleen), fruit en water. Bart was de man of the match en heeft onze eer gered. Doordat de damesdubbel was vervallen (ivm 1 uitgevallen dame bij Zuidlaren) werd de eindstand 3-2 in voordeel van Zuidlaren.
Toen op naar Exloo. Erica veroorzaakte aan de Oude Kampweg bijna een whiplash bij haar teamgenoten. Tja, gordels om achterin he, maten. Thuis togen we op de fiets naar het tennispark Voevke. Daar stonden Henny en Hugo en de fans klaar om ons te verwelkomen met enige drankjes, een heerlijke bbq, tennispartijtjes, een dj, een stoelendans, discotennis en een houtkachel met voldoende gehakt hout. Super! Gezellig avond gehad aan de Boslaan met elkaar!


Mixed-team 2e competitiedag uit tegen Schipborgmixed team 11 april 2015

Zaterdagochtend 9.00 uur vertrekken we naar Schipborg. Het team bestaat vandaag uit Erica, Arnout, Hugo en Henny. Het is prima weer en Erica en ik zijn blij want het is “rokjesdag”!!! In het mooie Schipborg worden we welkom geheten door het team van Schipborg.

We zijn gelijk even van slag door hun leeftijd maar na de koffie met cake zijn we daar al weer overheen. Het tennispark heeft 3 banen en kunnen we beginnen met de 2 enkels en de mixed-dubbel. Eerst goed de zonnebrandcrème uitsmeren en dan kunnen we beginnen.

Erica komt niet lekker in haar enkelspel en verliest haar partij in 2 sets. Arnout heeft ook een zware dobber aan zijn tegenstander. Arnout kan in de 2e set wel meer tegenstand bieden maar helaas gaat de winst naar Schipborg. Hugo en ik beginnen gelijk sterk in de mixed partij. Na 3 games komen we in een dip. Gelukkig weten we ons snel te herstellen! Toch lijkt er even een klein drama te ontstaan als Hugo keihard een bal tegen mijn oog slaat! Even een paar keer slikken en we kunnen door! Het is een spannende partij en de 1e set winnen we in de tie-break. Ook de 2e set is spannend! Hugo en ik spelen punt voor punt en winnen de 2e set met 4-6!

Na een kort pauze beginnen we met de dubbels. Arnout en Hugo hebben sterke tegenstanders en kunnen de wedstrijd niet winnen. In de damesdubbel zijn we aan elkaar gewaagd! Helaas krijgen Erica en ik ons eigen spel niet onder controle en verliezen beide sets in de tie-break. En wat een verschil; we begonnen in onze mooi hemdjes en rokjes en we eindigden, nat geregend, in lange broeken en dikke vesten! Schipborg wint met 4-1. Uitbundig was de nazit niet. Op de terugweg in de auto heeft de aanvoerder besloten dit team aan de kant te zetten en volgende week de kans te geven aan een nieuw team.

Succes Yvonne, Claudia, Sjoerd en Bart, thuis tegen TV Sleen!!


Eerste speeldag geeft winst voor Voevke mix 1team april 2015

Zaterdagmiddag 4 april. Zonnetje, graadje of 10, droog, weinig wind… Kortom ten opzichte van de week hiervoor optimale speelomstandigheden. Locatie: tennispark Voevke. Nadeel was dat gezien de temperatuur de nieuwe dameskleding niet zichtbaar werd. De nieuwe herenshirts schitterden super in de Exloose zon.

Bart en Sjoerd haalden de eerste punten binnen tegen de heren van CTC Coevorden. Twee setjes met pittige rally’s en regelmatig hard werken.

Erica en Henny hadden het lastiger in hun dubbel. Niet slecht gespeeld, maar geen winst voor de Voevke-dames. Henny maakte in de singel haar tegenstandster die met een blessure kampte moe, na 1-1 in sets gaf Astrid uit Coevorden op. Ondertussen had Sjoerd zijn herenenkel netjes gewonnen in twee sets. Fans waren ondertussen weer toegestroomd naar het zonnige Voevke-terras. De nieuwe terrasstoelen zijn goed uitgetest en helemaal ingelijfd! Bart en Erica maakten het niet waar, ondanks de driesetter die ze speelden. Wisselvallig gespeeld, niet voldoende voor de winst. Gelukkig met eindstand 3-2 afgesloten aan het eind van de dag. De gezellige borrel resteerde. Coevorden thuis, altijd gezellig. Volgende keer niet alleen tosti’s, sausjes van Henny en Erwin, en bier en wijn maar ook uitsmijters voor Coevorden. Is beloofd.