Zaterdag 10 november 2018 wordt vanuit VOEVKE de eerste reanimatie en AED cursus georganiseerd in het dorpshuis. Wij gaan er van uit dat de mensen die destijds bij de enqute over reanimatie en AED in het najaar van 2017 hebben aangegeven deel te willen nemen, dat zij dat nog steeds willen. Mochten er leden zijn die dit in de enquête niet aangegeven hebben, of deze niet ingevuld hebben, dan zijn zij uiteraard ook van harte welkom zich alsnog aan te melden. Exacte indeling en tijden volgen naar opgave.

In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Meld je defininief aan voor de reanimatiecursus door te mailen naar de voorzitter.

Reanimatiepartners van de Hartstichting verzorgen de reanimatiecursussen. Voor ons is dat Ruud Boven, ook wel bekend van Hart Veilig Valthermond. Je krijgt dus les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

In de basiscursus van ongeveer 4 uur komt aan bod:

– hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet
– hoe je moet reanimeren en in welk tempo
– hoe je een AED aansluit en bedient

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Wij hopen op een grote en enthousiaste opkomst!

Comments closed.