Bijna drie uur hadden ze nodig om uit te maken wie zich een jaar lang de beste tennisser van Voevke mocht noemen. De tropische omstandigheden waren blijkbaar geen reden voor de duellerende mannen om zich er eenvoudig vanaf te maken. Integendeel.

De eerste set won Hugo, maar Hendrik-Jan vocht sterk terug en trok de tweede set naar zich toe. Voordat de derde set begon, genoten beiden wijselijk van natte handoeken in de nek, zoute en zoete snack, en compresssen op bonkende aders in de arm. In de tussentijd steeg de zon tot recht boven de -misschien wel mooiste- gravelbanen van Drenthe en liet de temperatuur verder stijgen tot zo’n 32 graden in de schaduw.

Na de pauze betraden de mannen het centercourt met slechts één doel dat in hun ogen zo duidelijk was te lezen: de derde set wordt van mij! Met glibberende grip, verminderde spierkracht en lichte duizelingen in het hoofd, was het uiteindelijk Hugo die in de derde set het eerst zes games wist binnen te tikken.

Veel respect voor beide mannen voor hun inzet tot het eind, alsook voor alle andere deelnemers (en het in grote getale aanwezige publiek)! Op naar het Clubkampioenschap 2020!

Comments closed.