Jongere garde domineert clubkampioenschap

12 juli 2023


Van storm tot hitte. Het extreme weer tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van tennisclub O.T.C. Voevke in Exloo illustreerde het verloop ervan. Na vijf lange dagen van strijd gevolgd door vredige en muzikale nazitten tot in de late en soms ook vroege uurtjes, probeerden zondag de finalisten de felbegeerde eerste plek te bemachtigen. Allen bleken te behoren tot de groeiende nieuwe garde van de florerende tennisclub.

In totaal kende het toernooi 34 deelnemers (12 heren, 4 dames, en 9 gemengde koppels verdeeld over 7 poules). Uit de relatief jonge leeftijd van het deelnemersveld kan je duidelijk afleiden dat de jarenlange investering in de jeugdopleiding en actieve werving van jongere nieuwe leden, zijn vruchten heeft afgeworpen. De club kent inmiddels een zestal trainingsgroepen en 5 competitieteams, organiseert op wekelijkse en incidentele basis tennisactiviteiten, enkele sportieve uitwisselingen met T.C. Borger en OKKO in Odoorn, en het jaarlijks jeugdtoernooi en jeugdkamp in de zomer.

De 4 mannenpoules leverde slechts één oudgediende in de halve finales die niet wist door te dringen tot de finale. Beide finalisten bleken 20 of jonger, waarvan de jongste uiterindelijk won. Bij de dames stond een oudgediende tegenover een nieuwgediende in de finale. En ook daar won de jongste. De finalestrijd in de categorie gemengd dubbel stond een jonger koppel tegenover een ouder koppel dat tevens titelverdediger was. En ook dáár trok het jongere koppel aan het langste eind.

Bezetting en uitslag van de finales:
Mannen: Floris Weinans (winnaar) - Tibo Ponsioen
Dames: Marloes Leeman (winnaar) - Erica Georgius
Gemengd Dubbel: Henny Weering / Willem Oosting (winnaars) - Klaaske Kuiper / Hugo Ouwendijk

Nieuwscategorieën